Voor elke gevel het juiste glas

Oriëntatie

Vind je ook niet dat elke kamer in een woning – hoe die ook ingericht is – een ander gevoel heeft? Veel heeft te maken met de lichtinval en de oriëntatie van de gevel waarin het raam zich bevindt. Het juiste glas op de juiste plaats kan ervoor zorgen dat een ruimte fris, warm, helder, open of extra knus aanvoelt.

Over heel je woning hetzelfde glastype installeren? Dat is eigenlijk niet erg logisch. Want voor elke kamer in huis zijn er andere noden naar behoefte of je er werkt, slaapt, kookt, eet, … Bovendien wil je dat elk raam net die thermische en akoestische isolatie heeft die nodig is om je woning comfortabel en duurzaam te maken.

Comfort

Je wil het binnen lekker warm hebben op koude dagen en aangenaam koel wanneer de zomerhitte toeslaat, toch? Om dat comfortniveau te bereiken, is zowel de isolatiewaarde als de zonwering van belang. Dubbel hoogrendementsglas (HR++) bestaat uit twee glasbladen waarvan er één voorzien is van een coating. De twee glasbladen worden gescheiden door middel van een thermisch verbeterde afstandshouder (warm-edge), de ruimte hiertussen wordt gevuld met een isolerend edelgas. En met drievoudig hoogrendementsglas (HR+++) ga je nóg een stapje verder, met verbeterde isolatiewaarde.

* TL, g- en Ug-waarden o.b.v. specifieke wensen en eventuele EPB-studie.

Glass Compass

Kijk eens diep in je glas...

Minder warmteverlies aan de glasranden met warm-edge afstandshouders tussen het glas.